Betere Taal

Bureau voor betere teksten en taaltrainingen

Foto: Luna Luijendijk

Over Betere Taal

Betere Taal is het taalbureau van Anita Luijendijk.

Al tijdens mijn studie Nederlands aan de Rijksuniversiteit Leiden hield ik me bezig met zowel schrijven als tweedetaalverwerving. Toen gaf ik ook mijn eerste lessen, aan een groepje Amerikaanse uitwisselingsstudenten. Daarnaast schreef ik artikelen voor verschillende bladen.

Daarna heb ik een paar jaar als freelance journalist/(eind)redacteur gewerkt. Ook gaf ik steeds meer NT2-lessen op verschillende niveaus en aan verschillende doelgroepen. Ik heb jaren bij het ROC van Amsterdam gewerkt, en daarna bij Lest Best in Utrecht. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met staatsexamentrainingen NT2 en ik heb taal- en communicatiecursussen voor personeel in de zorg ontwikkeld en uitgevoerd. Het schrijven heb ik een paar jaar geleden weer opgepakt, want ook daar ligt mijn hart nog steeds.

Nu breng ik alles bij elkaar in mijn eigen taalbureau. Recente opdrachtgevers zijn European Language Centre, Echo Diemen, Elycio Talen, Cito, Bureau ICE en Language Partners. Op het moment geef ik veel taaltrainingen in bedrijven, zoals ING, Nissan, G-star en De Bijenkorf. Ik heb veel plezier in mijn werk en hopelijk hebben anderen er ook plezier van!